dilluns, 30 de març del 2015

TERÀPIA REGRESSIVA





La teràpia regressiva és, segurament, un dels temes més apassionants i, alhora, controvertits de l'univers hipnòtic. Al mateix temps, també és molt fàcil prendre mal si n'opines o t'hi posiciones perquè les postures acostumen a ser radicalment oposades.

Doncs bé, avui parlarem de la teràpia regressiva i us en donaré la meva opinió, basada exclusivament en allò que veig a la consulta i que prèn el camí del mig.

En primer lloc, no podem obviar la tasca d'autors com Brian Weiss a l'hora de popularitzar les regressions a vides passades. Amb un doble resultat: el positiu, més gent coneix i confia en aquest tipus de teràpia, i el negatiu, hi ha qui creu que tot se soluciona amb una regressió. 

Ara sí, podem començar a entrar en matèria i mirar d'aclarir conceptes al voltant d'aquesta tècnica de manera planera i, espero, amena.
  • Què és una regressió? 
Breument, podem dir que és el retorn a una etapa anterior del nostre creixement.
  • Tipus de regressions.
Podem tornar enrere dins la nostra vida actual, ja sigui a una època recent o a la nostra infància. Aquest tipus de regressió s'anomena hipnoanàlisi. (A l'enllaç podeu llegir l'entrada sobre la hipnoanàlisi en aquest mateix bloc).

Podem anar enrere i enrere fins a una vida passada i saltar d'una vida a una altra amb l'ajut del terapeuta. En d'altres paraules, reviurem situacions que no ens han succeït en aquesta vida, sabrem qui som en aquella escena  i n'extreurem un coneixement. 
  • Utilitats.
La regressió dins la pròpia vida és emprada habitualment a les teràpies per tal de reviure situacions que ens han generat bloquejos, però reviure-les des del present, per poder canviar de perspectiva, o per recordar situacions que teníem oblidades i que afecten el nostre present.

La teràpia regressiva a vides passades té un raonament semblant, ens permet aportar llum a conflictes actuals que no podem explicar, ens dóna un perquè a la problemàtica actual, desbloquejem emocions i tornem a fluir. A més a més, ens permet un coneixement més ampli de qui som, d'on venim. Fins i tot, hi ha qui s'acosta a aquestes experiències per curiositat o perquè senten que algú o algun indret els desperten emocions que no saben explicar.
  • Crítiques.
Habitualment, les crítiques més ferotges se les endú la teràpia regressiva a vides passades, amb uns arguments que podríem resumir en: les vides passades no existeixen, els fets no es poden demostrar, no existeix cap base científica que ho certifiqui.
  • A la consulta.
A la consulta i pel que fa a les regressions a vides passades, un observador extern que no tingués cap opinió al respecte veuria una persona en estat hipnòtic, que descriu una vida que no és la seva actual, que viu situacions que l'emocionen.

Tanmateix, l'experiència l'ajuda a resoldre conflictes, limitacions o problemes del seu moment actual.

La meva postura és força pragmàtica i es basa en tot allò experimentat a la consulta i ens els resultats obtinguts. Experiències fascinants que han fet vibrar persones i els han obert el camí del canvi, de la comprensió. Ara bé, si no tingués curiositat, inquietuds, si no em preguntés coses, mai no m'hauria endinsat en aquest apassionant món. Veure com algú aporta llum a les seves ombres et reconforta i t'ajuda a aprendre, a créixer tu també.
  • Cap a on anem?
Us deixo l'enllaç a un interessant article sobre la transmissió d'informació a través de l'ADN que pot fer replantejar moltes coses a més d'un: http://www.elblogalternativo.com/2014/12/22/el-adn-y-nuestra-herencia-genetica/
  • En resum.
Si creieu que és una eina que us pot ajudar, acosteu-vos-hi, entrareu en un món molt enriquidor de la mà del vostre terapeuta. Ja m'explicareu els progressos o, millor, ja els veure!

Si creieu que no fa per a vosaltres, pels motius que sigui, també està bé, només faltaria! Cerqueu quina és la teràpia que més s'adiu a vosaltres.


Fins aviat!


Contacte: info@espaihipnotic.cat  /  657323650







ESPAI HIPNÒTIC
Hipnosi - Flors de Bach - Massatge - Reiki

Colaborador de Centro Lesam, València



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada