diumenge, 4 de gener del 2015

DIA MUNDIAL DE LA HIPNOSI


Ara fa uns anys es va proclamar el 4 de gener com a dia mundial de la hipnosi, dia en què s'organitzen trobades i esdeveniments relacionats amb aquesta tècnica arreu del món, amb la finalitat de mostrar la seva realitat i fer arribar la hipnosi a tothom.

Tradicionalment, la hipnosi ha estat una gran desconeguda que, a més a més, ha estat fortament distorsionada pel cinema i la televisió, fet que ha creat una imatge irreal i, fins i tot, negativa d'aquesta eina tan útil i totalment natural. Afortunadament, els temps estan canviant i cada dia més gent s'acosta a la hipnosi, perd la por als clixés que l'envolten i gaudeix dels seus beneficis. En altres paraules, experimenten de primera mà que: la hipnosi no és com una vareta màgica que els farà perdre la voluntat; que hipnotitzable no vol dir estúpid, més aviat, tot el contrari, o que no queden adormits, són conscients de tot allò que els envolta. Alhora, activen els seus recursos interns; aconsegueixen canvis positius que els portaran a resultats positius; se n'adonen del poder de la paraula i se senten millor.

És possible que algú encara tingui al cap la imatge negativa i fantàstica de la hipnosi, doncs li recordarem que cada dia es troba en estat hipnòtic diverses vegades, diverses vegades cada dia... Vet aquí alguns exemples força gràfics:
  • Alguna vegada, mentre llegia, "s'ha ficat" dins el llibre? ha estat allà on s'explicava la història?
  • Alguna vegada, mentre conduïa, ha arribat al seu destí sense recordar com? Guiat pel seu "pilot automàtic"?
  • Alguna vegada, mentre mirava la televisió, "ha entrat" dins la pel·lícula?
Aquests només són petits exemples quotidians d'estat hipnòtic, uns petits exemples en què baixem la nostra freqüència cerebral, en què el nostre inconscient ens protegeix i en què accepta com a reals històries que no ho són, però que ens agraden. Si no fos així, no estaríem immersos en la seva lectura o visionat.

Com a conclusió, podríem dir que l’estat hipnòtic és un estat de “superconcentració”, en el qual, la nostra ment conscient roman passiva i cedeix el comandament a l’inconscient, que centra tota la seva energia en un punt concret. És com fer passar els raigs del Sol per una lupa. Durant la hipnosi, en cap moment és perd el control d’un mateix, la persona accepta les suggestions perquè són positives per a ella. 

La hipnosi pot ser útil en el tractament de: l’ansietat, les fòbies, algunes depressions, l’autoestima, les addiccions com el tabaquisme i un llarg etcètera.

Desconfia dels mites que l’envolten i descobreix una eina capaç de movilitzar els teus recursos interns, BON DIA DE LA HIPNOSI A TOTHOM!!

Salut!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada