dilluns, 16 de febrer del 2015

CONTROL DEL DOLOR AMB HIPNOSI


  • Què és el dolor?

Tots els diccionaris coincideixen en què el dolor és: una sensació.

És a dir, no existeix en sí mateix, és una percepció creada pel nostre cervell. Per això varia en funció de la persona i de l'estat en què es troba i, molt important, es pot modificar. Una manera natural de fer-ho és la hipnosi pel control del dolor.

Et sona la següent afirmació?: 

"...m'ho estava passant tan bé que em vaig oblidar que em feia mal..." 

  • Tipus de dolor

En primer lloc, hem de diferenciar entre dos tipus antagònics de dolor perquè cadascun d'ells té un protocol d'abordatge diferent.

Dolor d'origen físic: és aquell que té el seu orígen en algun motiu únicament físic com pot ser un cop o una ferida.

Dolor psicosomàtic: prové de considerar conjuntament els aspectes biològics bàsics i psíquics, és el dolor que té el seu origen en l'àmbit psíquic de la persona. La ment l'ha ubicat en alguna part del cos per cobrir un sentiment de tipus emocional al qual no és capaç d'enfrontar-s'hi. Al seu darrere sempre hi ha una intenció positiva, encara que no la veiem en aquest moment.

Pel que fa a l'estratègia que emprarem, aquesta és la diferència més important, tot i que també tindrem present si el dolor és agut, es troba en el seu punt àlgid, o bé es tracta de dolor crònic.

  • Què farem?

El ventall de possibilitats és força ampli i ens adaptarem a cada cas concret, a més a més de al tipus de dolor.

Per tot plegat i en funció de cada cas, podrem eradicar el dolor o bé disminuir-lo per millorar la qualitat de vida de la persona. En aquest punt, no podem oblidar que el dolor hi és per a alguna cosa, el dolor té un motiu i ho hem de tenir present abans treballar-hi: si és un avís, no el podem eliminar del tot, l'haurem de reduir.

Podem treballar amb la hipnosi com a analgèsic, podem dissociar-nos de la part afectada, podem ensenyar tècniques d'autohipnosi a la persona per a què pugui seguir treballant a casa, podem buscar l'orígen emocional del dolor, podem buscar la seva intenció positiva...

Com sempre, crearem un protocol individualitzat, per millorar la teva qualitat de vida, per respondre les teves preguntes, per avançar plegats, per vetllar per allò més preuat: TU.


Informa-te'n: info@espaihipnotic.cat / 657323650


Segueix-me al facebook!

Si t'ha agradat l'article, comparteix-lo! Gràcies!

ESPAI HIPNÒTIC
Hipnosi - Flors de Bach - Massatge - Reiki 
 Sant Cugat i Barcelona

Col·laborem amb CENTRO LESAM, València


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada